Konzumace alkoholu po zanetu slinivky

Dobry den,přítel prodělal v září 2014 zanet slinivky, po bujarem takřka 24 hodinovem večírku, je mu 33 a je velmi drobné postavy a takoveto vecirky byly minimálně jednou do mesice, někdy i 3 do týdne. První krevni testy ukázaly hodnotu lipazy 14,0. Do normálu se dostaly az po 7 týdnech. Nyní je mu již dobre, a pije pivo a vino, občas tvrdý alkohol namíchaný např. s colou. Chtěla bych se zeptat, jak se muze konzumace alkoholu dále odrazit na jeho zdraví. Je mozne ze se s tím tělo již " vyrovná" a zadne problémy se neobjeví, nebo je pravděpodobnější ze se zanety budou opakovat pripadne se vyvinou v něco horšího? Dekuju mnohokrát za odpověď. Mam o něj velký strach, ale lékařka mu řekla ze pivo a vino pít muze a tvrdý alkohol at zkusí a uvidí, co to s nim udela. Tak asi zkouší. Ale já nechci cekat, az znovu skončí na kapacce. Jeste jednou dekuji.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Heleno, podle uvedených údajů by Váš přítel měl podstoupit léčbu závislosti na alkoholu. Další akutní zánět slinivky vyvolaný konzumací alkoholu by pro něho mohl být tím pověstným "posledním hřebíkem do rakve". Zmíněné doporučení lékařky považuji za odporující všem odborným a etickým postupům. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x