Kouření a stolice

Dobrý den, Chtěla bych se prosím zeptat jsem kuřačka když jsem začínala kouřit tak jsem měla pravidelně řídkou stolici ( průjem ) jsem nepravidelnou kuřačkou průjem skoro už nemívám myslím si tělo si už asi zvyklo na dávkunikotonu za to ale někdy mě nejde jít na velkou stolii nekdy treba nejdu 2 , 3 dny z jakeho duvodu to je nekde jsem cetla ze clovek kdyz to nejde samo nemel by moc tlacit aby si nevytlacil hemeroid je to tak dekujiza odpoved a jsem si koupila kratke trickonad pupik a mám problém obcas si mi vykokne z kalhot spodni pradlo je to v poradku nekde jsem cetla ze je to spatne na ledviny dekuji moc za odpoved Jana

Odpověď odborníka:

V první řadě bych doporučil zcela zanechat kouření., Jak známo, vyvolává rakovinu a spoustu dalších zdravotních komplikací. Stolice s kouřením nijak nesouvisí. Při úporném tlačení na stolici se skutečně zvyšuje pravděpodobnost, že se objeví hemoroidy, i když mají více rizikových faktorů. Nedostatečné oblečení a prochladnutí zvyšují riziko infekce ledvin.

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x