Kožní vyrážka

Dobrý den, chtěla bych poprosit o Váš názor. Mám zvýšenou funkci štítné žlázy a 3 týdny beru Thyrozol. Zhruba před týdnem se mi zvětšila uzlina na krku - na boku a za pár dní se objevily další 2 uzliny, taky na krku v zadní části a kousek od ucha. Další den se mi postupně začala objevovat světle červená vyrážka po celém těle - vypadá jako zarděnky. Moje obvodní doktorka si není jistá co to je, udělala mi odběry krve. Moje endokrinoložka si myslí že by to neměla být reakce na Thyrozol. Proto se chci zeptat jaký máte názor Vy, mohly by být zvětšené uzliny a vyrážka jako aleregická reakce na Thyrozol? Moc děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

O reakci na Thyrosol nepůjde. Pokud jsou uzliny bolestivé, půjde o zánětlivé infekční onemocnění. Pokud jsu nebolestivé, doporučuji ultzrazvukové vyšetření. Tu vyrážku takto nadálku nemohu posoudit. Navštivte kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: