Křeče v levé ruce a mdloby

Vcera sem dostal krec do leve ruky hlavne rameno loket a zapesti nasledne sem omdlel byl sem odvezen do nemocnice v nemecku jelikoz sem ridic a stalo se mi to tam po dvou hodinach sem podepsal reverz adosel jelikoz sem se citil dobre mel sem vysoky tlak a 5.86 cukru noc byla v poradku ale dnes odpoledne kdyz sem vice zatizil levou ruku znovu se objevyli ty nekontrolovatelne krece a tres ale uz sem neomdlel na nic se nelecim je mi 48let dekuji

Odpověď odborníka:

Uvedené obtíže, tj. křeče,respektive bolest vyzařující do levé horní končetiny, spojené se ztrátou vědomí (mdloba) a vysokým krevním tlakem mohou signalizovat na prvním místě infarkt myokardu. Tuto možnost je nutno vyloučit jako první a předpokládám, že Vám v nemocnici natočili alespoň EKG a infarkt vyloučili. V každém případě je vhodné vyšetření, aby se bezpečně rozlišil původ obtíží srdeční/jiný(neurologický- křeče v ruce např.pocházející z přetížení levé ruky při řízení (?) nebo při poruše postavení krční/hrudní páteře a pletence ramenního, nebo metabolický - nedostatek vápníku a hořčíku především, ale to nevysvětluje jednostrannou lokalizaci obtíží). Doporučuji proto, abyste co nejdříve vyhledal buď svého praktického lékaře nebo internistu, při opakování obtíží nebo při jakýchkoli bolestech na hrudi či mdlobách nebo obecně poruchách vědomí abyste vyhledal ošetření ihned.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pokud se šíří karcinom prostaty do kostí, pomohou léky i radikální zákrok
Chřipka a kojení
Články: Chřipka a kojení
Pomalu nastává období, kdy...
Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Články: Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Nejnovější výzkumy odhalily...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: