Krev v moči

DOBRÝ DEN,MÁM DLOUHODOBĚ BOLESTI BŘICHA,MOČ.MĚCH.TLAKY V MOČ.MĚCH.OD ZAČ.R.5X ATB.NYNÍ KDYŽ JSEM BYL MIN.SO.NA UROLOG.POHOT.ŽE MÁM V MOČI KREV.VIDITELNOU A BOLÍ MNE VARLATA,MOČ.TRUBICE DOSTAL JSEM DALŠÍ ATB.TED VE ČT.JSEM BYL NA TÉ SAMÉ UROLOGII A I ZDE BYL TEN SAMÍ DOKTOR.SDĚLIL JSEM MU ŽE PROB.POKRAČ.OPĚT VIDĚL V MOČI KREV.UDĚLAL MI ULTRAZVUK VARLAT,LEDVIN.CHTĚL MNE POSLAT NA CYSTOSKOPII ALE MNE BOLELO PŘIROZENÍ,MOČ.TRUBICE-VŠE.TAK JSEM TO ODMÍTL.DOSTAL JSEM PODEPSAT PAPÍR ŽE ODMÍT.VYŠ.A POSLAL MNE DOMŮ./řekl mi že v moči je jen krev-atb.byla zbytečná inf.,bakterie nic není/CHTĚL BYCH SE ZEPAT JESTLI JE TENTO POSTUP V POŘÁDKU,JÁ MÁM BOLSTI PŘIROZENÍ,MOČ.TRUB.TAK LOGICKY ODMÍT CYSTOSK.A DOKTOR MĚ POŠLE DOMU A V MOČI KREV A BOLESTI.PROSÍM O RADU JAK BYCH MĚL POSTUPOVAT A JESTLI JE TOTO Z LÉKAŘSKÉHO HLEDISKA V POŘÁDKU-DÍKY ZA INFO.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte opakované infekce močových cest a to včetně zánětů močového měchýře s opakovaným nálezem krve v moči, pak je potřeba hledat nějaký rizikový faktor , proč se Vám tyto obtíže vracejí. nepíšete, zda jste měl pokaždé v moči prokázanou nějakou bakterii, nebo zda došlo k léčbě antibiotiky naslepo ? Ultrazvuk ledvin jste měl tedy snad při kontrole na pohotovosti bez patologického nálezu ? S vašimi obtížemi by jste měl mít : vyšetření krve se základní biochemií , včetně CRP, urea, kreat , K, krevní obraz, moč CH+S, K+C . Pokud máte pálení močové trubice pak včetně vyšetření na atypické patogeny včetně kapavky, a toto vyšetření i ze stěru z ústí močové trubice. Tyto obtíže mohou být někdy způsobeny i zánětem prostaty. měl by jste mít kompletní ultrazvuk močových cest, včetně popisu močového měchýře a prostaty, s vyšetřením močového residua. Při nejasnostech a dle ledvinných funkcí pak CT ledvin a močových cest s kontrastem . cystoskopie je standartním vyšetřením při nálezu červených krvinek v moči. U těchto vyšetření nás zajímají kamínky, vady v močových cestách, reflux v močových cestách atd. Toto vše by mělo být v dikci urologa. Pokud nejste na stávající urologii spokojen, je možné najít si jiného odborníka. Co se týče správnosti postupu na pohotovosti, k tomu se bohužel nelze vyjádřit takto po mailu a bez přítomnosti u dané situace. Přeji brzké vyřešení obtíží. .

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: