Krevní skupina

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jsem po revizi dělohy-druhé těhotenství, plůdek se přestal v pátém týdnu vyvíjet, nevím jestli jsem udělala já něco špatně, nebo co se stalo.Po revizi mě píchli nějakou iněkci, prý aby nebyly problémy při dalším těhotenství a po půl roce přeočkování, protože mám krevní skupinu AB negativní.Bojím se, abych vůbec ještě miminko měla, na co je vůbec ta iněkce?A můžu zkusit po třech měsících znovu otěhotnět, bojím se, aby to zas nedopadlo špatně, když mě musí píchat nějaké iněkce. Je v těhotenství tahle krevní skupina riziková?Moc děkuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud plod odumře v 5.tý, bývají často příčiny genetické, VV vady, infekce plodu hlavně virové apod.nelze to ničím ovlivnit, v této fázi si příroda selektuje vše sama. injekci vám píchali kvůli Rh faktoru.pokud by byl plod Rh pozitivní, vaše tělo by si vytvořilo protiláítky a další těhotenství byste mohla sama zahubit (Vaše tělo vašimi protilátkami), proto ta injekce.těhotnět můžete:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: