Krevní tlak

Dobrý den, jsem 10 týdnů po porodu a chtěla bych se zeptat na některé otázky ohledně krevního tlaku.Poslední měsíc před porodem jsme měla tlak 130/90(ale nic se s tím nedělalo a preeklampsie prokázána nebyla, i když v moči bílkovina jsem měla), v šestinedělí poté střídavý 160/100, 120/80, 130/90.Po šestinedělí opět střídavý 120/80, 130/90.Teď na kontrole u svého praktického lékaře 130/90 s tím, že mi lékař řekl, že mi na to nemůže nic dát, že Dopegyt už se nedává, pokud plně kojím a abych si tlak občas změřila s tím, že pokud bude spodní na hranici 100, tak ať přijdu, že s tím něco uděláme.Chtěla bych se tedy prosím zeptat: 1.Je tlak 130/90 10.týdnů po porodu opravdu v pořádku? 2.Opravdu neexistují žádné léky, které se mohou brát při kojení? 3.Je možné , abych pro sebe něco udělala já sama, aby ten tlak nebyl vyšší? 4.Mohu pít alespoň 1 šálek kávy denně? 5.Proč už se nesmí brát Dopegyt při kojení? Moc se omlouvám za obodování a rozsáhlost mého dotazu.S poděkováním za odpověď Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každopádně je vhodné především omezit solení. Systolický tlak 130 je v pořádku, distolický 90 je již vyšší. Je možné provést Holtero monitorování v průběhu 24 hodin za účelem potvrzení či vyloučení hypertenze.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: