Krvácení po pohlavním styku

V roce 2013 mi vyšla cytologie L SIL, v lednu 2014 mi byl dělán test na hpv - negativní. Dále jen sledována. Od té doby cytologie bez nálezu. Od podzimu roku 2014 se začalo objevovat krvácení po styku, cytologie v 12/2014 - AGC NOS. Přeléčena ATB pro mykoplazma. V lednu 2015 provedena hysteroskopie - nalezen polyp, odstraněn, čípek se zdál být v pořádku. Nalezen myom intramurálně 3 cm. Od té doby asi 3/4 roku klid. Cytologie vždy bez nálezu, pouze "neklid" - obraz chronického zánětu. Od prosince 2015 se u mě opět objevuje krvácení po styku, tentokrát tedy spíše mírné špinění a vždy jen okamžik po styku při utření je na kapesníčku zarůžovělý hlen. Cytologie z dubna 2016 opět bez nálezu, jen neklid. Nyní jsem byla opět u paní doktorky, jelikož špinění po styku přetrvává, dělala mi opět cytologii - opět bez nálezu + stěry (kultivaci) na případný zánět. Také negativní. Čípek pohledově prý vypadá naopak lépe (menší vřídek). Mám doporučenu kontrolu za půl roku. Stále ale musím myslet na to, zda je to dostatečné a zda už nemám špinění po styku více řešit. Je možné, že by to bylo způsobeno chronickým zánětem nebo se mi znova dělá polyp (doktorka ale nic neviděla), případně myomem? Mám se spolehnout na cytologii a zajít na kontrolu až po půl roce? Antikoncepci žádnou neberu a je mi 37 let. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Hezký den Evo, domnívám se, že jste dostatečně vyšetřována i sledována, kontrolní cytologie jednou za půl roku je ve Vašem případě dostatečná. Dále si myslím, že polyp, myom či chronický zánět by Vaše lékařka zjistila, čili se nemusíte ničeho obávat, zhorší-li se krvácení či obtíže, samozřejmě dojděte na vyšetření dříve. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: