Krvácení v těhotenství a nachlazení

Dobrý den, jsem ve 14.tt (prvního) jsem nachlazená (rýma) a objevilo se i krvácení. Nejdříve slabší ráno a pak celý den jen špinění, druhý den se to opakovalo - hned jak jsem vsatal z postele - slabší krvácení, jasná krev a pak zase jen špinění. Pohl. styk jsem neměla. Gynekoložka provedla ten první den krvácení ultrazkuk, prý je plod v pořádku, předepsala Utrogestan (3x 1 tableta) a Ascorutin. Na rýmu užívám Pinosol a 2 dny ležím doma. Co by mohlo být příčinou krvácení? Prosím, za jak dlouho by mělo to krvácení ustat, za jak dlouho mám ukončit klid na lůžku, popř. kdyby to nepřestalo kdy mám jet do nemocnice? (Gynekoložka odjela na 14 dní na dovolenou a doporučila v případě komplikací rovnou tu nemocnici)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uposlechěnte rady gynekoložky a jakmile budete mít pocit, že se stav nelepší nebo horší (že krvácení neustává nebo sílí), neprodleně jeďte do nemocnice. Krvácení v těhotenství bývá způsobeno především odlučováním lůžka (tj.toho, co vyživuje plod), a může být jen slabé a plod ani matku neohrozit (dle provedeného vyšetření je plod v pořádku, Vy také = dostala jste podpůrné léky a máte ležet doma v klidu), ale také může být silné a vést k potratu s možným ohrožujícím krvácením matky. Příčiny krvácení - nepřiměřená fyzická námaha, silný náraz na břišní stěnu (tj.silný otřes lůžka, případně zhmoždění lůžka), pád na břicho, léky způsobující větší krvácivost (Acylpyrin, Ibuprofen..), některé infekce (ale ne obyčejná rýma, pozn.Pinosol krvácení nezpůsobil, nebojte), blíže nezjištěné příčiny a pod. Kdy krvácení ustane, záleží na jeho příčině. Přeji Vám, aby ustalo co nejdříve. Klid na lůžku ukončete až po domluvě s gynekologem (s vaší gynekoložkou tedy, až se vrátí z dovolené). Kdyby Vás něco nutilo ukončit klid na lůžku dříve, tak jedině po domluvě s jiným gynekologem - sama raději klid neukončujte.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
krvácení | Od: Marie | 18.2.2009 13:58
Dobrý den, jen jsem se chtěla informovat jestli je v pořádku lehké krvácení v prvních týdnech těhotenství?? Dnes jsem navštívila svého gynekologa, který mi odebral krev aby se těhotenství potvrdilo. Po delším sezení se mi spustí krev která je lehce narůžovělá. Čekám první dítě tak mám obavy. můžete mi poradit děkuji
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: