Magnetická rezonance mri

Dobrý den, paní doktorko, za 3 týdny mě čeká magnetická rezonance, původně jsem měl jít na CT, ale od té bylo, vzhledem k mému věku, upuštěno. Budou mi snímkovat oblast krku. Lékař se mě ptal, zda v sobě nemám nějaké kovy nebo něco takového. dnes jsem si vzpomněl, že jsem byl před rokem na septoplastice a nejsem si jistý, zda je bezpečné jít na MRI. Nepoužívají se při septoplastice nějaké kovové materiály, které by mohly při MRI vyšetření způsobit problémy. A ještě se chci zeptat, jak dlouho trvá vyšetření. Ne moc dobře snáším stísněné prostory a tak se chci zeptat, jak to lze řešit při MRi. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při septoplastice by němělo být užito žádného kovu. O horší snášenlivosti stísněných prostorů byste měl informovat vašeho praktického lékaře i ošetřující personál na MRI.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: