Malý přírustek u ročního dítěte

Dobrý den.Mám roční holčičku její přírustek váhy se od 10měsíce nezměnil-9kg.vyrostla ale o 4cm.Je kojená v noci a přes den jí už normální stravu,ale nějak moc toho nespořádá.Tak nevím jestli jí mám zařadit do jídelníčku ještě umělé mléko nebo jak docílit toho aby začala přibírat.Dětská lékařka se na mě dívá jako bych dceři nedávala najís,ale to neni pravda.Ona od 10měsíce chodí a prostě toho moc nesní.děkuji za radu nebo i popřípadný tip jak zlepšit její jídelníček aby více chutnalo.Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každé dítko je individuum a také jsou individuální potřeby jídla, které se mohou v průběhu růstu i měnit. Nabízejte dětátku co nejvíce pestré zdravé stravy, klidně jí večer "vymyslete" nějakou výživnou chutnou věkově vhodnou kaši. Zkuste zařadit potraviny, které podporují chut k jídlu a existuje i aromaterapie /podpůrná metoda léčby organismu vůněmi/, kde některé esence podporují chut k jídlu u problémových dětiček. Zkusila bych nejprve tyto metody a uvidíte, zda se dostaví alespon částečný efekt. Pokud by dceruška dlouhodobě opoždovala v přibírání, jistě ji lékařka sleduje podle percentilů růstu - najdete je pro svou informaci ZDE: http://www.rustovyhormon.cz/rg/grafy.php?graphType=default a včas by doporučila vhodná vyšetření (napadá mě nejpve vyšetření alergie na lepek, kde jsou poruchy růstu, cystická fibrosa nebo jiná onemocnění ). Ale to je zatím velmi předčasné. Více se můžete dozvědět na stánce: http://www.rustovyhormon.cz/detsky-rust Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: