Mám celkem tři dotazy na pana...

Dobrý den,mám celkem tři dotazy na pana nebo paní doktorku pediatričku. Mám dvouměsíčního chlapce,který spí v noci na bříšku. Pořídili jsme si Nanny, takže z hlediska bezpečnosti si myslím, že by mělo být vše v pořádku, ale zajímá mě, zda si spaním na bříšku příliš nezatěžuje krční páteř nebo vůbec nějak neubližuje? Druhý dotaz: Manžel i já jsme alergici, u prvního pěti a půl letého syna se také objevila alergie, u druhého tří a půl letého syna se zatím nic neprojevilo. Je zde nějaký předpoklad, že i třetí syn (dvouměsíční) bude alergik. Spí pod přečištěnou pokrývkou z peří. Je vůbec tato přikrývka vhodná a nedá se tím právě také přispět k nějaké alergii nebo je to jen dáno dědičnou dispozicí? Poslední dotaz: Jaký máte názor na používání rektální rourky u kojence? Je to vhodné a v jaké míře? Nedá se tím přispět k návyku při vyprazdňování? Mockrát děkuji a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ad 1. otázka:Jediným problémem spaní na bříšku je právě riziko syndromu náhlého úmrtí, který byl pozorován při této poloze častěji. Když máte dechovou dečku, tak by měl být tento problém vyřešen. Jiná rizika tato poloha nepřináší. ad 2.otázka: Pokud jsou oba rodiče alergici, je 75 % pravděpodobnost, že jejich dítě bude také alergik. Jakého typu alergie bude, závisí jak na tom, na co jsou alergičtí rodiče, tak na mnoha dalších faktorech. Každopádně pokud jste alergičtí na peří, není přikrývka z peří vhodná, stejně tak při alergii na roztoče či na prach. Nedá se však říct, že by spaní na peří toto riziko zásadně ovlivnilo. ad 3. otázka: Použití rektální rourky je jednou z možností při obtížném vyprazdňování kojence. Rourka by však měla být použita pouze jako pohotovostní pomůcka při bolesti bříška, právě z důvodu možného vypěstování si návyku na rourku. Přejeme Vám rovněž pěkný den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: