Mam delši dobu napěti v břiše,ale bolest nemam.

Mam delši dobu napěti v břiše Dotaz od: Marek | Publikováno: 14.6.2011 Dobry den, mam delši dobu napěti v břiše jako tiky ale často hned po malem jidle odřihuji a mam větry.Lečim se z jicnem reflučni porucha.Jak se toho rychle zbavit?Je to moc nepřijemne.Mam slabši pupeční kilu ale operaci mi nedoporučily.Děkuji za každu radu.Marek. Odpověď odborníka: V každém případě stav se musí vyšetřit u gastroenterologa anebo chirurga. Může se jednat o jednoduchou poruchu dietní, ale i závažnější žaludeční nebo dvanáctníkový nález. Určitě bych stav nepodceňoval Je třeba se dietně vyvarovat potravin, které stav zhoršují, je třeba tyto potraviny vypozorovat. Pokud bude vyloučeno onemocnění žaludku, potom dostanete i potřebnou medikaci. Dobry den,děkuji vám za odpověd.Dnes jsem se obědnal na gastro,kde mě lekař už delši dobu leči na reflučni poruchu.Je zajimave že mam pachnouci větry +stolici a stale pocit napěti v břiše něco jako tiky ale bolest nemam.Je to moc nepřijemne chci se toho hned zbavit.Zdravim Marek. Odpověď odborníka: Některé potíže odcházejí po léčbě rychle a jiné pomalu. Každopádně vyšetření je třeba. Potíže při hiatových kýlách se dnes léčí buď operačně nebo medikamentosně podle jejich charakteru, často užívaným jsou léky účastnící se na tvorbě žaludeční šťávy třeba Helicid. Je ale vždy se domluvit se svým lékařem na medikaci. Dobry den, mam ještě jeden dotaz,lekař mi řekl že operace jinu pro reflučni poruchu nedoporučuje že pak jsou ještě větši problemy bolesti zvraceni+ prujmy,je tomu tak pane doktore?Lečba ale nepomaha lekama.Lečim se už skoro rok.PH jicnu reflučni poruchu jen potvrdila,nejvic štav mi šlo ve vertikalní poloze ve stoje je to zajimave.Nezhoršuje mi stav že dost sportuji běham a chodim.Děkuji Marek

Odpověď odborníka:

Pokud jste objednán na gastroenterologii je to tak v pořádku. Kromě již zjištěných nálezů by bylo dobře se při vyšetření zaměřit na případnou alergii na laktosu, a vyšetření protilátek na coeliakii. Jinak odkazuji na dřívejší odpově'd.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: