Mam problém

Dobrý den. Začnu od začátku. Je to šest let co jsem prodělal zánět celého žaludku který byl vyléčen. Před třema roky jsem podstoupila konizaci čípku do ted v pořádku a je to přesně rok co jsem šla na žlučník byl akutní a od té doby mam problémy. Měla jsem jako by stále záchvat žlučníku i když ho už nemam je to ted tak půl roku co mi začali bolet záda lítala jsem po doktorech u mé doktorky která mi dělala endoskopii ta mi brala krev, sono břicha, rtg plic vše ok nic nezjistila. Od prosince mi začala i k tomu křeč do trojuhelníku začne to jemně a jde to do křeče. Paní doktorka mi řekla že endoskopie je zbytečná že to nic nebude poslala mi na rtg páteře tam mi zjistila skoliozu a že mam drobet kratší část těla prý ty bolesti mam od páteře. Chodim na rehabilitace které občas zaberou podle toho koho tam zrovna mam. Ale bojim se že to od zad neni možná to je i psychikou dost na to myslim a jsem hodně v nervozitě. Prosim vás o radu co mam dělat a zda je to teda opravdu od zad když vše dopadlo ok. Moc vám děkuji za radu a hlavně za pomoc připadam už si jak hypochondr :-(

Odpověď odborníka:

Je to rada na dálku jen po krátké informaci od vás. Je patrné, že vás lékaři vyšetřovali pečlivě. První myšlenka moje byla, že se může jednat o drobný kámen ve společném žlučovodu, ale sonografie by takový kamének asi zjistila a pokud byla provedena i endoskopie, snad byla provcedena až do dvanácterníku, nazývá se ERCP, ta může nasondovat společný žlučovod z jeho ústí ve dvanácterníku a tuto možnost , i znázorněním kontrastní látkou,vyloučit. Pokud máte skoliosu, opravdu bych popmýšlel na potíže vycházející z oblasti dolní hrudní pateře, tyto potíže se promítají do břicha. Psychika je postižena zcela jistě, dobře víme, že každý pacient je psychicky změněn a zaměřen na svou chorobu. U někoho více a u někoho méně, a může vzninout až orgánová neurosa. Ale vždy se musí vyloučit orgánická přířina, aby za neurosou nebyla anatomická příčina potíží, třeba onen zmíněný možný kamének Nejlépe o problému hovořte s vašim lékařem, je to hlavní co vám pomůže.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Trpíte astmatem? Pozor na náhlé změny teplot!
Články: Trpíte astmatem? Pozor na náhlé změny teplot!
Jako "na houpačce", to je v...
Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Články: Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Zánět močových cest je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Abstinenční příznaky při odvykání kouření
Články: Abstinenční příznaky při odvykání kouření
Kouřením se zvyšuje počet...
Bechtěrevova choroba
Články: Bechtěrevova choroba
Bechtěrevova choroba nebo...
Střevní zánět pod kontrolou: dodržujte 6 základních kroků
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Neštovice aneb Komu hrozí obzvláště velké nebezpečí
Články: Neštovice aneb Komu hrozí obzvláště velké nebezpečí
Plané neštovice jsou vysoce...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x