Marihuana a cukrovka

Dobrý den mám takovou otázku. Mám cukrovku I. typu píchám si inzulín 4x krát denně. Pokud si dám jen výjimečně marihuanu max 4-5 krát do roka má to vliv na nemoc? a může mi doktorka zjistit z testů cukru marihuanu v krvi nebo moči?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, marihuana sebou nese určitá rizika i u zdravých lidí, u Vás o to víc. Po jejím i příležitostném užití může dojít ke "křečovému" uzavření některých cév, např i v srdci a vyvolá arytmie, nebo infarkt. Vy jako diabetik máte riziko ještě vyšší, jelikož Vaše cévy jsou poškozované samotnou cukrovkou a tudíž náchylnější na další negativní vlivy. Marihuanu z běžných náběrů Vaše lékařka nenajde, musela by poslat krev+moč na speciální toxikologické vyšetření. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
rada | Od: Jiří | 15.12.2016 22:36
zdraví chci se zeptat mám
cukrovku a také si píchám 4x
denně inzulín .... A na internetu
jsem si různě hledal články
sovisející s marihuanou a s
cukrovkou a tam píšou že
mrihuana na to spíše pomáhá a
laxně jakoby lečí ??? co je na tom
pravda .... třeba kouření nebo
mastě čaj mlíko ??? co to má za
následky atd na cukrovku děkuji
za odpověd .... ještě bych asi
dodal že jsem sportovec ...
reagovat
re:rada | Od: uLékaře.cz | 20.12.2016 15:30
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopíroval a vložil
přímo do poradny na těchto
stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x