Motání hlavy

Dobrý den, před třemi dny mě začalo bolet v krku, hlava, hnisavá rýma, která mi nejde a nejde vysmrkat, bolest uší, teplota max 38... Na ORL jsem dostala Doxybene, které jsem kdysi brala a bez potíží... Že prý mám prosáklý krk a malý nález na dutinách, ale to má prý každý s rýmou, uši též od rýmy... Antibiotika jsem nasadila a pořád ležím... Pravé ucho mám zalehlé tak, že na něj neslyším, neustále mě v něm píská... To všechno by bylo v pořádku, ale dnes ráno jsem se vůbec nechtěla probudit, jsem extrémně unavená, spala bych celý den, navíc se mi od probuzení motá hlava a mám mžitky před očima.... Je večer a hlava se mi motá čím dál víc, když se zvednu mám pocit, že s sebou seknu a na chvilku ztratím obraz před očima... Cítím i nevolnost... Je to v pořádku? Znepokojuje mě, že už za dva dny musím neodkladně do práce a je mi hůř a hůř... Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v popsaném stavu by bylo bývalo nejlepší vyhledat co nejdříve svého obvodního lékaře nebo lékařskou pohotovost (podle toho, v jakou denní dobu by se Váš stav takto horšil). I přes nasazenou léčbu se stav lepšit nemusí (člověk není stroj, podané léky nemusí zabrat, i když jsou nasazeny správně, tj. ATB doxycyklin na bakteriální infekci ve vedlejších nosních dutinách a dýchacích cestách celkově) a může se naopak horšit. Záleží na celkovém stavu pacienta a na průběhu onemocnění, na síle přítomných bakterií a dalších faktorech. V popsaném stavu bylo potřeba Vás zkontrolovat, přehodnotit a případně upravit léčbu, podle popisu buď vybraná ATB dostatečně nezabrala a bylo potřeba je vyměnit za jiná a/nebo se Vaše onemocnění v průběhu hodin rozvinulo tak, že si to vyžádalo razantnější léčbu. Obecně vždy platí, že pokud se přes léčbu stav horší nebo dostatečně nelepší, je třeba vyhledat lékaře a informovat ho o tom, aby se mohl překontrolovat stav a léčba podle potřeby upravit.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
V laboratoři zjistí užívání některých drog i po měsících!
Bojujete s akné? Zkuste změnit antikoncepci
Články: Bojujete s akné? Zkuste změnit antikoncepci
Ochrana před neplánovaným...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Fakta a mýty o hluboké žilní trombóze
Články: Fakta a mýty o hluboké žilní trombóze
Hluboká žilní trombóza...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: