Můj tátá (56) má nádor v ...

Můj tátá (56) má nádor v obratli v oblasti bederní páteře. Byl diagnostikován zhruba před 10 lety s doporučením vydržet bez operace, co nejdéle. V poslední době došlo k výraznému zhoršení, kdy hlavně v pozdních hodinách k výraznému zhoršení motorických vlastností (motání hlavy, obtížná chůze, zvedání, prostorová orientace) Může toto pocházet právě od takového nádoru? A jsou obecně nádory tohoto typu operovatelné?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nádor prorůstající do páteřního kanálu a utlačující míchu by mohl působit zhoršení chůze a vůbec funkce orgánů, které jsou inervovány z oblasti páteře, která je nádorem postižena. Sporné je ale motání hlavy a změna prostorové orientace, tu bych nádoru v páteři nepřisuzoval. Operabilita vždy závisí na rozsahu nádoru, vztahu k okolním strukturám, důležitá je také histologická povaha a invazivita nádoru. Nejkvalifikovaněji vám tedy odpoví lékař, u kterého je vás otec s tímto onemocněním sledován.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: