Nádor prostaty

Dobrý den,již jednou jsem Vám psala ohledně svého otce.Otec 69let chodil na preventivní prohlídky 10let,loni někdy v říjnu byl zjištěn nádor prostaty.Vprosinci PSA 7,40.Operace proběhla v březnu,po operaci psa 3,20.GS 7/4+3.Po operaci opět vyšetření skeletu,kde mu bylo zděleno,že má drobné ložisko v pr.kyč.kloubu susp.z meta.etiologie..Jinak všechny kosti v pořádku.Nyní budou otce léčit hormonální léčbou, injekce na které jde za 14 dní.Otec je jinak v dobré kondici ,po týdnu operace byl hned v pořádku,ani nemá žádný únik moči...Kdybych to nevěděla,tak mě ani nenapadne,že mu něco je..Prosím pomůže alespon na nějaký čas hormonální léčba,když má metastáze v začátku????Moc děkuji za odpověd...Jana

Odpověď odborníka:

Milá Jano, nebojte se nic, tati léčba při takovémto postižení udrží často pacienty dlouhé roky fit, jistě je na zvážení přidání bisfosfonátů k podpoře kostní regenerace, eveventuelně ozáření ložiska, pokud je jedno. Držím palce!KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: