Nález na eeg a výkyvy nálad

  • Dotaz od: Marie Nováková
  • Publikováno: 13.11.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, od června tohoto roku trpím výraznými výkyvy nálad směrem dolů, k tomu se přidaly problémy s viděním, spánkem, soustředěností a rozumovými funkcemi. Dále mám neustále slabý třes, zimnice a lehce zvýšenou teplotu. Některé dny se po psychické stránce cítím celkem dobře, ale jsou dny, kdy trpím návaly lítosti, obrovského smutku nebo vzteku a nejsem schopna celý den nic dělat (naprosto mě to vyřazuje z pracovního procesu, jsem již od června v PN). Psychiatr mi zkoušel nasadit všechna antidepresiva, která jsou k dispozici (SSRI, TCA, Deniban a další), ale buď jsem je nesnesla nebo nepomohly či ještě zhoršily výkyvy. Psychiatr došel k závěru, že příčina bude zřejmě organická. Bylo mi tedy uděláno EEG a MR. MR je v pořádku, na EEG je nález: lehce až středně abnormní záznam pro intermit. výskyt epileptiformního grafoelementu T vpravo. Dále byl udělán test na borelie : IgM 1,428, IgG 0,959. Před 5 lety jsem prodělala neuroboreliozu - nález v mozkomíšním moku, přeléčena penicilinem nitrožilně. Moc Vás prosím o Váš názor, zda mé stavy mohou souviset s nálezem na EEG či boreliózou a co doporučejete. Nikdo mi na to nedokáže odpovědět a já už jsem z celé situace naprosto zoufalá. Děkuji. Marie

Odpověď odborníka:

Ano, vaše problémy by mohly mít původ jak v EEG změnách, tak i v neuroboreliose. Pokud by vyšetření na protilátky nyní ukazovalo aktivní infekci, ja na místě antibiotická terapie, s neurologem se poraďte na nasazení antiepileptik.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: