Natržená uzdička i po frenuoplastice

Dobrý den, potřebuji radu ohledně své uzdičky. Asi před 2 měsíci jsem byl na frenuloplastice. Po měsíci jsme s přítelkyní zkusili sex. Vše bylo ok. Bohužel po 14 dnech se to opakovalo. Opět jsem byl u urologa a ten mi řek, že už tam není moc co řezat, max 2 mm a že mám přijít po prázdninách pokud se to nezlepší. Moje otázka zní, mám uzdičku častěji přetahovat a mastičku Triamcinolon přímo vmasírovávat do tohoto místa ať to bolí ano či ne? Připadne mi to jako nekoněčný příběh. Vážně už chci mít klid. Nebo naopak absolutní celibát ? Přijde mi, že když ho osmekuju jen na hygienu tak poté co ho osmeknu více kůže opět popraská, prosím o radu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pravidelné přetahování předkožky je žádoucí, ale rozhodně nepoužíváte vhodnou mast. Triamcinolon je léčivo na bázy kortikoidů, používá se k léčbě exémů, alergických kožních projevů a při dlouhodobém používání vede ke ztenčení kůže, praskání, tvorbě strií....proto by aplikace Triamcinolonu neměla trvat déle než 2-3 týdny! K přetahování předkožky se používá obyčejná vazelína, kterou běžně koupite v lékárně.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: