Necitlivost, snížená citlivost s1

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí necitlivost v oblasti S1, levá hýždě, kousek stehna a bok blíže k tříslům. Někdy tato místa cítím úplně normálně, jindy tam mám sníženou citlivost a někdy úplnou anestezii. Žádné bolesti nemám, podstoupila jsem rehabilitace v podobě reflexních masáží, MR mozku v pořádku. Někdy mám pocit snížené citlivosti i v prstech, ale nevím, zda se jen moc nepozoruji. Mohlo by to mít něco společného se sedacím nervem? Obvykle se potíže horší po dlouhém sezení nebo "nepřirozené" poloze. Stále se tam štípu, protože mi to připadá zvláštní. Ale už jsem tam celá poštípaná :-) Jsem pod dohledem neurologa. Co myslíte, že by měl případně udělat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v naší databázi vidím, že Vás problém s necitlivostí a neurologickými obtížemi vůbec trápí již hodně dlouho a stále nenalézáte uspokojivou odpověď. Takže - co všechno může způsobit přechodnou necitlivost končetiny nebo její části - roztroušená skleróza - vyloučena díky negativnímu výsledku MR mozku - neuroinfekce - vyloučena negativním vyšetřením na borrelie - kořenové přechodné postižení příslušných nerv?ů? V jedné otázce jste se ptala na to, co lékař psal na žádanku na RHB, a bylo tam také šikmé postavení pánve - to by mohlo mít do jisté míry vliv na inervaci končetiny, a nemuselo by při tom naštěstí docházet k bolestem. Poruchy prokrvení v oblasti pánve? Teoreticky by mohly souviset se šikmým postavením pánve. tady připadá v úvahu doplnit vyšetření pánve a páteře na ortopedii, zda obtíže nepramení z poruchy postavení osové kostry nebo třeba ze zúženého kanálu pro sedací nerv? Obecně ještě připadá v úvahu vyšetření míšního kanálu a kdyby bylo podezření na neuroinfekci obecně, tak vyšetření mozkomíšního moku. ALE - z podanýcgh otázek vidím, že problémy máte roky a roky se řeší - možná by Vám nejvíce pomohlo v klidu si sednout s Vaším neurologem a praktickým lékařem a probrat s nimi, jestli už máte jasně stanovenou nějakou diagnózu, jaké diagnózy jsou vyloučeny a na jaké pomýšlí. Z toho pak vychází další vyšetřovací a léčebný postup. Každopádně Vám přeji, abyste se zbavila obtíží a brzy se dobrala jejich příčiny či příčin.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: