Neco tvrdeho v brise

Dobrý den,přeposílám znovu kvuli uvedené chybě na váze (vážím 65-67kg na výšku 169cm) Váš dotaz do poradny: Dobrý den,je mi 20let a bojím se,že mám rakovinu střev.Už v dětství cca v 8mi letech,možná dříve,jsem si nahmatal tvrdý útvar,je to opravdu tvrdé jako kámen,mám ho tam neustále i po vyprázdnění. Když si máčknu prstem na pupíku cca 3-4cm,možná hlouběji tak tam to začíná a je to kolem pupíku nejvíce vypoulené a celé to těleso se kulatí někam do nitra břicha(jakoby nad moč.měchýřem) a po stranách musím mačknout o něco hlouběji a také se to po okraji břicha zausťuje někam dovnitř a i na pravou stranu od pupíku to trochu zasahuje ale na pravé straně je to více uložené,řekl bych (je to mírně pod pupíkem na pohmat nejkulatější a nejsnadněji hmatatelné,po tech bocích už ne tolik a to těleso je opravdu jako z kamene),když si lehnu na bok tak to mam třeba více v jedné polovině dutiny břišní,záleží na jakou stranu si lehnu.. už třeba když jsem jako dítě sáňkoval a lehl si na saně a jak jsem ležel břichem na hraně těch saní tak jsem cítil,jak na tom útvaru ležím,nebo pro představu když si na břicho položím kovadlinu tak mi prostě na to těleso sedne,trpěl jsem roupy ale potom se mi vrátili a mam je dodnes (nemůže to být nějaký parazit?),Když jím hodně zeleniny ,ovoce-toho se vždy o víkendu přejím a všeho možného k tomu tak pak m! ám po víkendu řidší stolici a spíše po takových maličkých kouskách(ale je toho hodně),která zapácha a břicho jako balon,tudíž i větry.Přez týden se stravuji nepravidelně a to nemám stolici už řídkou ale spíše takové bobky které se rozpadají ještě na další,před rokem,možná 2 jsem si všiml trochy světlé krve na stolici (na povrchu) a poté ještě párkrát i na měkčí stolici,také ve stolici pozoruji zbytky potravy (semínka,kmín,hrách,slupky z rajčat,feferonku...atd),myslíte,že se jedná o rakovinu? Nebo kéž by to mohlo být těmi roupy?Ještě před rokem jsem byl na vyšetření ve voj.nemocnici,kde mi brali krev,moč a to bylo v pořádku (podrobné vyšetření),rentgeny plic srdce-vše v pořádku,jen jeden lékař napsal do zprávy (nedá se to přečíst)-že není vyloučena....břicha a něco o otoku ale nic neříkal abych někam šel nebo tak...nejsem ospalý,mám chuť k jídlu,na umření se necítím ale bojím se,že to bude můj konec...

Odpověď odborníka:

Otázka byla zodpovězena, doporučuji chir. vyšetření a brzké sonografické vyšetření břicha. Viz dále.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: