Neplodnost

Dobrý den, je mi šestnáct let. Do teď sem si myslela, že h.antikoncepce je dobrá metoda jak zabránit nechtěnému těhotenství a že má dokonce i klady. Ale teď jsem narazila na článek, že díky ní může dojít k neplodnosti. Je to pravda?? Beru jí už přes rok a teď jsem dostala hrozný strach, protože tak za šest let bych děti určitě chtěla. Mám jí brát dál a vysadit jí až za těch několik let co se rozhodnu pro děti a nebo jí mám přestat brát hned? Nemůžu být neplodná když jí budu brát i nadále? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepce Vám nezpůsobí neplodnost po jejím vysazení. Tedy jí užívejte tak dlouho, jak dlouho nebude chtít otěhotnět.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x