Neurologie

Dobrý den byl jsem na magnetické rezonanci a nález byl. MR mozku arachnodiální pseudocysta vlevo T . MR C míchy stenoza pát. kanálku protruze disku délky 2-2,5mm. Chtěl jsem se zeptat jestli to má vliv na motání hlavy nebo dalších problém. Už jsem byl i na ultrazvuku mozkových tepen, EEG, Ct mozku, ted jdu ještě na vyšetření VEP a BAEP. EKG holter, echo srdce, vyšetření očí (kromě perimetru) a vše v pořádku. Občas mě bolí i záda v oblasti bederní páteře. Zpočátku jsem měl tlak v oblasti čele a nad očima, později problémy s očima a pak závratě občas mravenčení rukou a tiky(záškuby) po celém těla ale to jen občas.Problém přetrvává ale v menší formě. Léčení 6 měsíců Děkuji za odpověď a případnou pomoc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, arachnoidální cysta nemá s vašimi potížemi nic společného, je to náhodný nevýznamný nález. Co se týče stenosy páteřního kanálu, to bez vyšetření nedokážu zhodnotit. Spoléhala bych na vysvětlení vaší neuroložky, ta vás zná mnohem lépe. Každopádně všechny vaše potíže dohromady nemůže stenosa udělat- rozhodně ne problémy s očima, ani tiky a už vůbec ne bolest bederní páteře. Mravenčení rukou a závratě mohou mít i jiné příčiny, nejen stenosu. Na druhou stranu bývají potíže vašeho typu také součástí psychosomatických poruch, tedy více psychických než fyzických potíží. Tato diagnoza je však na vaší neuroložce, po vyloučení ostatních možných příčin. Přeji pěkný den.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: