Nevolnost, bušení srdce

Dobrý den, Již měsíc mi není zcela dobře. Na začátku prosince jsem byla odvezena záchrannou službou do nemocnice. Večer jsem se probudila, bylo mi nevolno, třásla jsem se, jako by mi byla zima, v zápětí mi začalo bušit srdce takovým způsobem, jak by mi chtělo vypadnout. Po vysledcích ekg a krve jsem měla vše v pořádku. Závěrem byl stres. Nyní vše pokračuje dál. Od té doby mi pořád něco je. Okolo Vánoc mě začaly bolet záda. Pak to zase přešlo. Občas jsem se zejména k ránu budila s nepřijemným chvěním, jako by mi bušilo rychle srdce, po nahmatání mi srce nebušilo, ale pocit přetrvával. Poté mě začalo bolet v krku, rýma a dodnes jsem jakoby zahleněná, hlavně po ránu. Jeden den i zahnisané obě oči. Záda mě začaly bolet ještě víc. Šla jsem k doktorce, ta mě prohmatala a řekla, že nic nenašla, akorát ztrvdlou šíji od stresu. Předepsala mi tabletky na uvolnění. Nicméně i před tabletkami se mi stávalo, při rychlé chuzi, že se mi jakoby motalo v hlavě. Večer jsem seděla rovně na sedačce a začalo to taky, taková slabost a motaní v hlavě, ne velké, ale strašně nepříjemný pocit. Nehledě na to, že mi začala trnout levá ruka, zejména malíček. Spíš pocit ztráty citu. Normálně ho ovládám, ale citím sníženou citlivost. Měsíc pořád nad vším přemýšlím a nevím, co už mám dělat

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popsané obtíže provázejí jak stres a úzkostné stavy, tak ale také záchatovité změny srdečního rytmu nebo různé infekce nebo poruchy postavení páteře atd. atd., ruku v ruce s tím jste mohla prodělat nachlazení, zánět spojivek, zánět vedlejších nosních dutin....diagnózu zde nejde určit. Pro "rozmotání" vašeho případu bude potřeba znovu vyhledat Vaši lékařku, klidně jí vytiskněte dotaz, který jste zde položila, nebo jí napište Vaše obtíže tak, jako jste je vypsala zde. Zeptejte se, jestli máte v pořádku srdce, co může znamenat to trnutí malíčku. Co se týká zahlenění, to bude druhá skupina obtíží, která nejspíš nebude mít nic poslečného se srdečními problémy a problémy se zády a rukou. Odhaduji, že máte ještě pořád rýmu, která Vám v noci zatéká do nosohltanu a pak ráno vykašláváte hleny. Pomoci by v takovém případě mělo léčit rýmu vhodnými kapkami nebo sprejem, poradí Vám v lékárně - aplikovat alespoň před spaním, lépe 2-3 x denně. Obecně, jedině na základě dostatečných aktuálních informací od Vás jako od pacientky může lékař rozumně a účelně provést diagnostiku a léčbu. Buď praktický lékař, nebo internista.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x