Obtize uz nejakou dobu a zatim bez vysledku

Dobry den, uz nejakou dobu trpim nejakymi obtizemi a uz nevim co mam zkusit a praktik uz taky nejak tape ( sedimentace a zanetlive hodnoty v norme), ale i tak mam stale obtize a zatim nevim proc a co mi tedy je ( toto trva uz pres 2 mesice skoro) a nekdy je to trochu lepsi a nekdy horsi, ze jsem rad vubec, ze vstanu z postele. Cele dny se citim porad jak, kdyz mam nejakou virozu ci co a nejde se ji zbavit. Mam neustalou rymu, zvysenou teplotu do max 37.4°C, bolesti hlavy ( nekdy cely den a prasek nezabere) a svalu, pocit paleni a skrabani v krku a puse kde se mi i objevuji na vnitrni strane pusy i takove tmavsi flicky ( jak mala znamenka a ty po par hodinach zmizi a pak se zas treba objevi) i pocit paleni rtu + dost se mi delaji i afty, pocit nabehnutych uzlin na krku, podpazdi a trislech kdy i pocituji jak tlak ( hlavne v podpazdi a trislech).Take se mi zhorsilo akne, padaji mi vic vlasy a zhorsilo se mi zazivani ( problemy- jestli to nemuze byt vse odvozeno od nejakeho problemu se zazivanim??). Jinak kdysy jsem mel reaktivovanou mononukleozu - ze by nejaky chronicky problem od ni??? A take, abych nezapomel, tak jsem pred nejakou dobou mel rizikovy styk, tak me napadli treba chlamidie a podobne jestli to by nemohlo byt pricinou problemu??? Nechat si asi udelat nejake kompletni virologicke ci infekcni odbery na infekcnim??? Nebo mi poradite neco jineho, protoze uz me nic jineho nenapada co by to mohlo byt ( a hlavne ty neprijemne tlaky v podpazdi a trislech i kdyz podle praktika uzliny nebehle nemam). Moc dekuji za radu a snad jsem na nic nezapomel.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jaroslave. Odpovím nejprve obecně: mnohočetné obtíže, které lékař nedokáže objektivizovat, a které pacient popisuje jako "pocit" (pocit tlaku, pocit pálení, pocit zvětšování), obvykle nevedou ke zjištění nějaké orgánové poruchy. Chápu, že Vás to trápí a chtěl byste Vaše obtíže vyřešit, vyléčit, ale zkuste si zodpovědět, zda jste nezačal tyto pocity mít po onom rizikovém styku. Je možné, že se jen bojíte, že byste mohl být nemocen a tyto příznaky si "přivoláváte". Základní vyšetření máte v normě, sedimentace a zánětlivé parametry nízké, čili není podezření na akutní infekci. Někdy se za mnohočetnými potížemi skrývají depresivní stavy, ale neznám Vás, tak to opět berte jako obecnou formulaci. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x