Onemocnění kolene

Dobrý den, prosím o Váš názor. V r.2001 jsem podstoupila dg. ASK levého kolene. Dg. : chondropatie pately, osteofyt. Užívala jsem chondroprotektiva, bohužel bez většího efektu. Letos v létě se v podkolenní udělala "boule", později zjištěno, že jde o Bakerovu pseudocystu, která už nešla punktovat. V listopadu jsem podstoupila její extirpaci. Chci se optat, jestli je pravděpodobné, že se tato cysta bude tvořit dále a jestli by bylo vhodné odstranění onoho osteofytu. Pomocí ASK to možné nebylo. Děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nelze na dálku posoudit možnost odstranění osteofytu, nemám snímky a ani více informací . Po extirpaci se cysta objevuje s menší pravděpodobností než po punkci, i když vyloučeno to není. Konzultujte tyto otázky spíše "naživo" se svým ortopedem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: