Operace žlučníku

Dobrý den, 20/10 mám nastoupit na operaci žlučníku. Mám 2 cm kamen. Byla jsem na předoperačním vyšetření 13/10, ale bohužel jsem onemocněla 10/10. Je to pouze nějaká viroza. Nebolí mě v krku mám jen rýmu. Bude to mít vliv na výsledky krve? Brala jsem pouze paralen a kapky do nosu Olynth. Do 20/10 budu určitě zdravá, již teď mi skoro nic není. A operaci už potřebuji trpím častými bolestmi. Mám strach, že mě nebudou chtít vzít. Je velká pravděpodobnost, že mě nevezmou?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Martino, o tom jestli Vás budou operovat rozhoduje v chirurg spolu s anesteziologem - lékařem, který Vás k operaci uspává. Při operaci žlučníku je nutná celková narkóza a při té je potřeba zajistit dýchací cesty trubičkou, pomocí které za Vás během operace dýchá přístroj. Při viróze, nebo nachlazení hrozí, že se přes trubičku zanese infekce hlouběji a můžete dostat zápal plic. Vůbec viróza oslabuje organizmus a pokud je to možné, je lepší operaci odložit, aby se průběh plánované operace zabezpečil co nejlepší a bez komplikací. V případě, že máte virózu a ne bakteriální infekci, nemělo by to ovlivnit Vaše laboratorní výsledky z krve. Samozřejmě rozumím, že se žlučníku chcete zbavit, pokud Vám dělá takové potíže. Nevím, jak dlouho jste čekala na termín operace. Ale v případě, že by jste ještě nebyla zdravá, bylo by lepší termín operace posunout - třeba by Vám vyšli vstříc a termín by se posunul třeba o týden. Nicméně, když se už teď cítíte dobře, tak spíše si myslím, že by Vás k operaci měli vzít v plánovaném termínu. Přeji Vám hodně štěstí a zdraví!

MUDr. Juraj Mosendz
MUDr. Juraj Mosendz

Specializace: Chirurgie
Pracoviště: Palas Athena, Klinika jednodenní chirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: