| Nápověda

Ošpice na jazyku - opakovaně

Přeji dobré ráno, V posledních dvou letech trpím velmi často tvořením ošpic na jazyku. Např minulý týden jsem je měl a poté co jsem se jich zbavil (po týdnu) tak od soboty je mám znovu. Je to velmi nepříjemné a bolestivé můj praktický lékař tomu nedává váhu a doporučil jen vitamíny. Beru B-komplex, na léčení používám gancianu a často vyplachuji ústa tantum verde kloktadlem. Nevíte prosím možné příčiny a efektivní léčbu? Díky moc a s pozdravem Daniel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčina recidivujících aftů častů zůstává neobjasněna. Doplnila bych imunologické vyšetření, alergolgogické vyšetření. Měl byste zklusit vypozorvat nějaký vyvolávající faktor, např. nějaká potravina, infekce v dutině ústní, v zažívacím traktu... Měla by se vyloučit celiakie. Zkuste také vyměnit zubní pastu. Z roztoků , kterými můžete vyplachovat dutinu ústní - např. Corsodyl. pokračovalal bych v užívání vitamínu B.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Odpověd | Od: Marek | 27.11.2012 20:46
Taky tím trpím, ale nemůžu se
toho zbavit. Ale zjistil jsem, že
po alkoholu se počet zvětší.
reagovat
 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Kam dál
 
 
Popáleniny tepelné
První pomoc: Popáleniny tepelné
Popáleniny vznikají jako...
Chrapot
Domácí lékař: Chrapot
Hlas se tvoří na...
Doporučení lékařů: MUDr. Milan Janoušek
Sebediagnostika - zvýšená hladina prolaktinu
Kalkulačky: Sebediagnostika - zvýšená hladina prolaktinu
Zjistěte, zda není příčinou...
Zjistili jsme, kde se diagostikuje virová hepatitida C
Video: Zjistili jsme, kde se diagostikuje virová hepatitida C
Co se stane se vzorkem krve...
Audio: Trénování paměti (Ing. Dana Steinová)
Technické vymoženosti budují určitou závislost...
Poradna: Těhotenství
Paní doktorko,manželce je 44 let a po 4letém...
Seznamte se s nespecifickými střevními záněty v přímém přenosu
Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Články: Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Nežádoucí reakce po...
Audio: Zánět slepého střeva
Slepé střevo je slepá výchylka tenkého střeva a...
Poradna: S antibiotiky na procházku
Dcera (1,5 roku) dostala kvůli opakované viróze...
 

Položte lékaři dotaz zdarma

  • Přes 60 lékařů v poradně
  • Zjednodušené pokládání dotazů
  • Možnost zúčastnit se všech soutěží
  • Anonymní pokládání dotazů
Registrace zdarma Registrace přes Facebook zdarma
Naposledy čtené: