Otok

Mám dotaz. Již delší dobu mám menší otok pod předkožkou na jedné straně. Byl jsem dokonce na soukromé urologické klinice. Když to lékař viděl, jen pokrčil rameny a řekl, že neví, že mu to pířjde jako nějaký hematom, že to mám nechat být a ono to odezní. Otok mám ale už zhruba 4 měsíce a zatím neodezněl. Asi bych měl říci, že jsem měl v sobě bakterie, nejprve Streptococcus agalactiae, ten se vyléčil a po dvou měsících Staphylococcus epidermidis a ten se také vyléčil po odebrání stěrů a moči mám vše v pořádku. Domnívám se, že ten otok může být důsledek doznívání těchto infekcí. Mám ten otok však už dlouho. Nebolí je na pohmat měkký, ale stresuje mě že tam stále je. Čím to může ještě býti, může to být něco vážného?

Odpověď odborníka:

Asi vám příliš nepomůžu, to bych musela vidět. Ale určitě to nemůže s nálezem bakterií souviset. Rovněž urolog je odborník v této oblasti a když si neví rady, tak se asi budete muset poradit i u jiného urologa. A je to opravdu otok, není to třeba jen měkká tuková tkáň? A píšete, že to nebolí, a jde vám normálně přetáhnout předkožka, není třeba zaškrcena a tím otok? Nemáte na penisu třeba nějakou zduřelou žílu - tzv. varikokelu? A jak to vzniklo, z ničeho nic, najednou, nebo postupně. A koneckonců nemůže to být normální nález, každý penis vypadá jinak, pokud nemáte žádné problémy, tak to tak může i být. Vyhledejte ještě jiného urologa.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: