Otok prostaty

Dobrý den, mám diagnostikovanou mírně zvětšenou prostatu a již delší dobu užívám prostakan mono. Nemám potíže s močením ani dalšími věcmi, ale trápí mne občasné otoky (nebo dočasná zvětšení - tlaky na hrázi), kdy po orgasmu ale i delší erekci nebo třeba i jízdě na kole se prostata zvětší a je zvětšená (alespon cítím tlak) ještě tak den, někdy i déle a pak se to postupně uklidní, nicméně jen do další iritace. Je tento stav normální? A lze ho nějak ovlivnit? Neohrožuje mne to, ale je to poměrně nepříjemné. Děkuju za odpověd.

Odpověď odborníka:

Doporučuji vyšetření urologem, možná by bylo vhodné léčbu zintenzivnit (existují ještě jiné preparáty), dále by bylo vhodné se zaměřit na odhalení případné chronické prostatitidy - ta může bolesti prostaty vyvolávat. Můžete zkusit běžná analgetika (Brufen) s protizánětlivým efektem, doporučuji vyvarovat se prochlazení, dráždivé stravě, alkoholu.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x