Ovulace

Dobry den pane doktore,rada bych se Vas zeptala na tento problem.Ve ctvrtek 10.12.jsem uzila prvni tabletu antikoncepce Cilest po sedmidenni pauze,kdy se normalne dostavila menstruace.Tuto antikoncepci uzivam uz dele nez pul roku.V nedeli 13.12. ze me zacal vytekat(spise tahnout)husty hlen,presne takovy,ktery nastava v obdobi ovulace.Prasek jsem nevynechala ani jednou a brala ho jako vzdy ve stejnou hodinu.Mezitim ( v sobotu)jsme meli s manzelem sex.Jsem tedy zmatena!Muzu byt tehotna??A proc ovulace,kdyz uzivam antikoncepci,ktera prece ovulaci blokuje a proto k ni nikdy nedochazi?V pondeli rano se jeste vse opakovalo-opet husty hlen.Nevim,co mam delat.Moc Vas prosim o radu.Predem dekuji.

Odpověď odborníka:

Pokud užíváte antikoncepci pravidelně již několik měsíců, je vyloučeno, že byste ovulovala. Hustý hlen se někdy může objevit např. druhý den po pohlavním styku, jako následek mechanického uvolnění v oblasti děložního hrdla, nebo jde o zvýšenou sekreci žlazek v oblasti rodidel, které jsou zodpovědné za zvlhčení při sexu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: