Pád na ruku a následná bolest zápěstí

Dobrý den, dva dny zpátky se podemnou podlomila plastová židle a já spadla celou vahou na ruku v dlani otevřenou. Bolest byla opravdu velmi nepříjemná,ale otok žádný. Teď po dvou dnech bolest přetrvává při pohybu, v noci mi trne. Má cenu jít na chirurgii, když je to bez otoku? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Veroniko, předpokládám, že máte na mysli bolestivost v zápěstí při pohybu rukou. Určitě je na místě RTG snímek, může se jednat o drobnou zlomeninu - tzv abrupci, v oblasti trnového výběžku vřetenní kosti (processus spinosus radii), která vyžaduje imobilizaci.

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Spolkněte kameru
Články: Spolkněte kameru
Jednoduché nahlédnutí do...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: