Pálení močové trubice

Dobrý den, je mi 20 let. Již 11 měsíců trpím pálením močové trubice a poševním dyskomfortem. Poševní stěry a stěry z děložního čípku negativní, kompletní venerologické vyšetření negativní nález, moč v pořádku. Z krve zjištěno: borelióza, chlamydie, ebv, hsv a cmv viry, stafylokok (v krku), streptokok, vysoké protilátky proti ureaplasmě a mykoplasmě. Prosím o radu, co mám dělat? Stěry a moč jsou negativní, takže není v souvislosti s pálením a dyskomfortem co a jak léčit. Před 11 měsící zjištěna ze stěru ureaplasma, ta se přeléčila Doxybene, což na mé potíže nezabralo (ale ze stěru už se poté nikdy neprokázala) a od té doby potíže trvají. Je to utrpení po celý den, pálí to nejen při močení, ale stále. Prosím poraďte. Děkuji, čtenářka Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo. Neuvádíte, zda byl součastně s Vámi vyšetřen a léčen i Váš partner- pokuď ne, tak je tu možnost, že se od něj opakovaně nakazíte. Ureaplazma je pouze sexuálně přenosné a jinak se nakazit nelze, jenom při styku. Proto doporučuji dotlačit Vašeho partnera na vyšetření a v případě pozitivního nálezu léčit jeho i Vás součastně ( a to Vás i v případě negativního výsledku kultivace). U vás lze použít makrolidová antibiotika: clarithromycin, erytromycin minimálně 7 dnů. Po této léčbě lze u Vás ještě po dobu 3 týdnů podávat kotrimoxazol 960mg v jedné denní dávce, nejlépe na večer. Po dobu léčby se doporučuje sexuální abstinence.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: