Pálení na prsou a neschopnost polykat

Dobrý den.Mám takový roblém,léčím se na psychiatrii pro deprese a panickou ataku.Také mám reflux.Byla jsem 3 měsíce v psychiatrické nemocnici a tam jsem brala jen chlorprotixen 50 a na reflux apo ome.Jenže včera jsem si uvědomila,že na reflux mám omeprazol 20mg,tak jsem ho začala brat.Jinak beru helex retard 1mgprelica 150mg sertivan 50mg,ten chlorprotixen 50 a akineton.Dostávám takové záchvaty,že mám teplo na prsách i rukách,nemůžu polknout a teď se přidalo,že se mi stáhne pusa,bolí mě ve spáncích a buď mám v puse sucho nebo slintám.Byla jsem 3 krát hospitalizovaná v psychiatrické nemocnici v Černovicích a je zvláštní,že tam ty záchvaty hned přejdou a nemám je teď beru tolik léků a zachvaty mám denně.Včera byl hodně silnej,tak mě odvezla erzeta na internu,záchvat,že nemůžu polknout mě chytl v sanitě a paní doktorka MI ŘEKLA,ŽE TO ODPOVÍDÁ REFLUCHU.udělali mi dvakrát ekg,vzali krev a vše v pořádku.Jenže tam pan doktor řekl,že to je panická ataka a,že mám hodné pít.Je fakt,že piju málo.Už jsem z toho nešťastná.Poradíte mi prosím?Děkuji za odpověď.Šárka Růžičková.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stavy, které popisujete musejí být pro vás velmi nepříjemné. Je-li vyloučená organická příčina ( a podle toho, co píšete vyloučena je), pak s největší pravděpodobností jde opravdu o záchvaty panické ataky. Je to problém, který se týká velkého množství lidí a ze své praxe vím, že jsou to stavy, které přinášejí lidem velké obtíže a komplikace. Záchvaty panické ataky lze zmírnit, někdy mohou vymizet úplně. Je těžké na těchto stránkách popisovat způsoby jak na panické ataky vyzrát. Doporučuji vám knihu Jak překonat panické ataky. Další účinnou cestou je psychoterapie. Najděte si dobrého psychologa a společně můžete najít cestu i způsoby jak ataky ovlivnit. Rozumím tomu, jak je tato situace pro vás nemilá. Jsem přesvědčená, že právě spolupráce s psychologem vám umožní mít život ve svých rukou. A i kdyby úzkosti nevymizely úplně, je velká naděje, že je budete mít pod kontrolou. Moc vám držím pěsti a přeji hodně trpělivosti, odhodlání a sil

Mgr. Miroslava Hruboňová
Mgr. Miroslava Hruboňová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologické poradenství Mgr. Miroslava Hruboňová

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: