Pálivá bolest pod srdcem

Dobrý den, potřebuji poradit. Je mi 27 let, žiju zdravě, ale někdy se u mě objeví velmi silná palčivá bolest pod srdcem a to pouze v noci, někdy mám problém se i pohnout jak moc je to bolestivé. Během noci bolest odezní a ráno už citím menší bolest pod hrudním košem, která během dne vymizí. Mívám také časté noční pocení. Můj doktor mi při nedávné kontrole co se týče srdíčka nic nenašel a přičítá to nervovým problémům. Je i toto možné? Bojím se aby to nebyl příznak třeba infarktu. Předem děkuji za váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíže (bolestri), které popisujete, zvláště pokud jsou vyvolané a zhoršované pohybem, nemají srdeční etiologii; jde nejspíše o příčinu muskuloskeletální - tedy o původ z hrudní stěny (žebra, páteř, mezižeberní nervy, svaly). V žádném případě se ve Vašem věku a při zdravém životním stylu nejedná o projevy srdečního infarktu. V případě opakování vyzkoušejte účinek běžných analgetik (Paralen, Ibalgin) na potlačení bolesti. Zvažte i možnou souvislost s lůžkem (matrace), předcházející fyzickou aktivitou, stresem. Pocení s bolestmi nejspíše nesouvisí, vyšetření bývá obtížné - posuďte zda nemáte příliš vysokou teplotu v ložnici či teplé lůžkoviny, vyloučit nelze ani hormonální vliv. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měříte si tep? Máte tak šanci odhalit život ohrožující nemoci
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
Články: Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
V každém organismu probíhá...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: