Palpitace

dobrý den, mám na Vás prosbu už do září mě trápí vynechávání srdce někdy cítím, že je mezi stahy pauza a někdy cítím, že míň bouchne a pak ránu a v tom se mi to sevře jak na úzkost., toto jsem měla zřídka od toho září, ale poslední měsíc a půl je to v kuse..denně né tedy celý den, ale několikrát za den, řekla bych až 100x, jedině kdy to nepociťuji je pocit klidu.. byla jsem na interně jenže v té době bohužel nic.. chodím i na ekg na holtry a nikdy nic teď je pravda měsíc a půl jsem nebyla jelikož si už připadám jako hypochodr jelikož nikdy se nic nenajde... interní výsledky mám v pořádku je to cca týden co mi je dělali jen mám málo draslíku 3.50 ... prosím Vás opravdu se nemusím bát že by mi srdce zastavilo jelikož když čtu o arytmiích tak je to možné.. už mě to děsí jsem i bez nálady kamkoliv chodit ... a jak poznám, že už je to na životě ohrožující jinak nic nepociťuji únavu, bolesti hlavy, slabosti, nic jen to vynechávání..otoky nemám nic prostě se cítím zdravě... děkuji moc za odpověď Šárka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, věřím, že vás tyto příznaky obtěžují, ale s největší pravděpodobností jde o extrasystoly. Extrasystola je stah srdce, který je mimo pravidelný rytmus, má je každý člověk, ale není to žádná nemoc. Někdo extrasystoliy pociťuje a vyvolávají pocity nepravidelnosti. Pokud jste měla opakovaně EKG a EKG Holtera a nebyla tam zachycena žádná arytmie, tak nemusíte mít strach. Někdy na to pomohou léky- betablokátor, ale pouze po poradě s internistou. Jak píšete obavy o to, že se vám zastaví srdce, tak to je nepravděpodobné.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x