Panoramatický snímek chrupu v těhotenství

Dobrý den, absolvovala jsem panoramatický snímek chrupu a poté jsem zjistila že jsem těhotná (pozit. těhotenský test), zpoždění menses je asi 7 dní, může mít snímkování vliv na těhotenství? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nebojte, u panoram. snímku jdou všechny paprsky do oblasti hlavy a pouze minimum odražených se může rozptýlit, bála bych se pouze, kdyby to byl snímek břicha. Kdyby zafungovala náhoda, přece jen: příroda to má určitým způsobem zařízeno, v prvních fázích těhotenství se plod při nadhraničním poškození se přestane vyvíjet a než aby se narodilo poškozené dítě, raději se potratí /zákon vše nebo nic/. Vy se však neobávejte, chodte na kontroly ke gynekologovi, věřím, že vše bude v naprostém pořádku. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: