Plané neštovice

Dobrý den,moje dcera 4,5 roku byla před rokem očkována proti planým neštovicím vakcínou Varilix. Nyní po roce má být přeočkována i když mi lékařka původně tvrdila, že stačí jedna dávka Varilixu. Ptám se tedy na Váš názor, zda je nutné aplikovat další dávku, nebo zda je to jen doporučení? Může dojít k selhání první vakcíny? Proč výrobce uvádí, že děti do 12-ti let se očkují Varilixem jen 1x. děkuji

Odpověď odborníka:

Nejlepší by bylo provést vyšetření hladiny protilátek, aby bylo jasné, zda má dítě dostatečné ochranné hladiny. Pokud ne, je na místě přeočkování.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: