Plynatost, úzká stolice

Dobrý den, nedávno jsem podstoupil kolon. vyšetření z negat. výsledkem. Asi půl roku trpím nadměrnou plynatostí a úzkou stolicí. Pan doktor mi sdělil, že je toto způsobeno nejspíš stresem, není možná další příčína? Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud bylo kolonoskopické vyšetření v normě, jsou vyloučena všechna onemocnění - nádorové, zánětlivé i podráždění sliznice. Může jít skutečně o tzv. dráždivý tračník, což je psychosomatické onemocnění. Doporučuji pravidelné dlouhodobé užívání probiotik a ev. návštěvu psychiatra.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: