Pocení po cipralexu

dobrý den, beru půl roku cipralex a už nějakou dobu u sebe pozoruji noční pocení a silně změněný pach potu. povlečení peru pravidelně po týdnu. vím, že noční pocení patří do vedlejších účinku, ale ten jiný pach potu? předtím jsem takové problémy neměla.

Odpověď odborníka:

Escitalopram (Cipralex) může vést ke zvýšenému pocení. Tento nežádoucí účinek vídáme ale i u jiných antidepresív. Pach potu může být ovlivněn velmi snadno jak léky, tak dietou, již jsem se s podobnou stížností pacientky setkal. Můžete ev. požádat lékaře, aby Vám změnil Cipralex za jiný lék, např. sertralin (Zoloft), který je snášen velmi dobře a jeho efekt je podobný. Pokud by obtíže neustoupily ani pak, lze zkusit antidepresíva z jiné skupiny. Na zvýšené pocení můžete zkusit kamenec (v dostání v drogérii DM pod značkou "DM - Balea - Kristall"), případně celkově užívat šalvěj (čaj nebo kapky Florsalmin), preferujte výhradně bavlněné oblečení. Pokud obtíže neustoupí, navštivte kožního lékaře.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: