Pochybnosti ohledně návštěvy psychiatra

Dobrý den, již přes 2 roky mám nějaké duševní problémy.... Jde o to, že mi často nebaví žít (ale zároveň mám panickou hrůzu že smrti) a absolutně nemohu přijít na smysl mého života (či života celkově) ... jsem pořád taková unavená a bez chuti cokoliv dělat, hrozně rychle se naštvu (a sevřou se mi vnitřnosti a zatemni v hlavě) a nebo se rychle rozpláču a jsem celkově dost podrážděná na blízké okolí... Již nějakou dobu se rozmýšlím zda se objednat k psychiatrovi, ale stále váhám, zda je to potřeba, ale zároveň v tom vidím jediné východisko... proto se Vas chci zeptat zda si myslíte že trpím depresí?? nebo jinou psych.nemoci l? Rodič má již dlouho diagnostikovanou depresi. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Andreo. Já se domnívám, že jste trpěla již dost dlouho a hodně intenzivně, hlavně zbytečně, že byste si již léčbu u psychiatra zasloužila. Jak popisujete své příznaky, mohlo by se opravdu jednat o depresivní poruchu. Zvláště, když máte psychické potíže v rodině. Deprese je většinou dobře léčitelná a myslím, že až zaberou léky tzv.antidepresiva (obvykle zabírají do 3 týdnů) budete se cítit lépe jak psychicky, tak i fyzicky. S návštěvou u psychiatra neváhejte, protože čím dříve se začnete léčit, tím dříve Vám bude lépe. Doufám, že opět najdete smysl života a příznaky deprese odezní. Děkuji za Váš dotaz a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: