Pocit na omdlení při cvičení

Dobrý den Prosím o radu s mým problémem .Je mi 16 let a již přes 2 roky posiluji -pouze s vlastní vahou .Je to taková má životní vášeň. Dokážu si představit cvičení bez dalšího života lépe ,než život bez cvičení. No přibližně od 27.12. 2015 se mi vyskytl problém s dýcháním a zrychlenou srdeční činností při posilování .Od té doby se to pravidelně opakuje .Problém spočívá v tom ,že když dělávám shyby (vis na hrazdě a následný přítah k ní) tak zhruba po třináctném provedení tohoto cviku za sebou ,začnu mít velmi zrychlený srdeční tep ,začnu více dýchat a dá se říct že tak celkově "pulzuji" cítím to v rukách , v hlavě všude. Když se mi to stalo poprvé ,začal jsem tenhle pocit mít zhruba při dvanáctém shybu ze série ,nedával jsem tomu nijak velkou důležitost ,a tak jsem pokračoval v sérii a jakmile jsem seskočil z hrazdy , myslel jsem že to se mnou sekne. Musel jsem si lehnout ,sevřel mě takový divný pocit (možná i mírně že "nemám vzduch",ovšem dýchal jsem jak kdybych doběhl maraton),který přešel do takových deseti sekund. Následně se dostavila mírná únava. Od té doby si na to dávám pozor a sérii ukončuji dříve ,než by se tohle zopakovalo.Musím podotknout , že do té doby než se mi toto stalo z ničeho nic poprvé ,jsem dělal například čtyři série po patnácti shybech bez nějakého velkého udýchání) .Velmi mě to trápí ,zaprvé z důvodu že nemůžu udělat dostatečný počet opakování a zadruhé se bojím aby to nebylo něco nebezpečného , když jsem slýchal jak s některými sportovci sekl infarkt již v útlém věku. Ještě bych rád podotkl že mám náběh na tento stav i v klikách na zemi. A čím mám svalstvo unavenější ,tím se tento "náběh" dostaví. Jinak nepociťuji žádné další změny. Pitný režim během dne a tréninku dodržuji ,stravu mám vyváženou a dbám na dodávání potřebných živin tělu. Jen mě napadlo , v posledních dvou měsících jsem byl vystaven značnému každodennímu psychickému stresu , tak mě napadá otázka , zda to nemůže být zaviněno tímto. Předem děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Vaše potíže mohou být psychického rázu ale přesto by to chtělo vyšetřit ekg a event ekg Holter.Zatím je možno napsat nějakou zklidňující medikaci

MUDr. Eva Stříteská
MUDr. Eva Stříteská

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní a gastroenterologické ordinace, Praha 10

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: