Pocit opuchnutého hrdla a kašel skoro 2 roky

Prosím Vás potrebujem poradiť. Som už 20 rokov alergička a astmatička. Už 2 roky beriem tabletky prestance (proti zvýšenému tlaku) Beriem ešte Xyzal Seretidediskus,ventolin a Avamys. Zistili mi pred 15 rokmi zväčšenú štítnu žlazu ale nikto ma na ňu neliečil. Od oktobra minulého roku kašlem s malými prestávkami.Obvodný lekár ma 4 mesiace liečil antibiotikami ale kašel neprestával. Išla som sama k plúcnej lekárke a absolvovala som krčné vyšetrenie- výter z krku, rendgen dutín, bola som u srdciara aj na hadičku do žalúdkaa vyšetrenie stolice.Ked som jej povedala že som dlhodobo unavená občas sa mi trasú ruky a potím sa poslala ma obvodnému aby mi zobrali krv kvôli štítnej žlaze. Ked som si prišla pre výsledky povedal že je mierne zvýšená a predpísal mi Euthyrox 25. Jednu tabletku ráno ma lačno. Viac mi nepovedal. Ked som mu povedala že som stále unavená tak mi povedal že to môže mať 10príčin. Adal mi recept. Viac si ma nevšímal.Čo ma najviac trápi je že mávam často nádchu a hlieny nemôžem prehltnúť stoja mi v hrdle a dráždia ma na kašel. Keď kašlem mám pocit že mi niečo v hrdle zavadzia a od častého kašlania ma bolí hrdlo .Dávam si aj 3x denne pri nádche kvapky do nosa ale nie dlhšie ako týžden aby som si nepodráždila nosnú sliznicu. Ďakujem za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte pocit, že štítná žláza není v pořádku a zaslouží si vyšetření, pak vám můžu jedině doporučit vyšetření na endokrinologii včetně sonografického vyšetření. Navíc píšete, že vám lékař pověděl, že funkce štítné žlázy je zvýšená a dal vám Euthyrox...Euthyrox je lék, který se dává při snížené funkci štítné žlázy, nikoliv zvýšené. Při zvýšené funkci jsou indikovány úplně jiné léky. Bez přesnějších výsledků, podrobnějšího vyšetření a bez sonografie vám bohužel nedokážu odpovědět na otázku, zda vaše obtíže jsou či nejsou způsobeny poruchou funkce štítné žlázy.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x