Podávání pamyconu 7 týdennímu miminku

dobrý den pane doktore. Mám doma 7 mi týdení holčičku. Chytla slabou rýmu. Doktorka nám předepsala pro jistotu kapky pamycon. Mám kapat čtyřikrát denně. Obávám se ale, že kápnu vždy víc než jednu kapku do každé dírky. Špatně se mi to odhaduje. Nemohu tím miminku ublížit? Nemůže se jí tak třeba zanest i ouško? Jinak ani nepotřebuji odsávat, jen vytírám nosík mateřským mlíkem také na doporučení lékařky. Rýmu mæ malá čtvrtý den. Jeden den jí teď kapu pamycon. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Eliško! Chápu Vaše obavy. Nicméně zanesení oušek či jiné potíže při kápnutí kapky Pamyconu navíc jsou myslím nepravděpodobné. Osobně bych Pamycon dával jen při hnisavé rýmě (hustá zelená, žlutozelená barva). Pokud je rýma slabá a není co odsávat, potom většinou stačí vytírání nosíku. Pomáhá i zvlhčení vzduchu. Přeji Vaší slečně brzké uzdravení! S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: