Polyp nebo myom v děloze (tělísko?)

Dobrý den, minulý měsíc mi byl při preventivním vyšetření na gynekologii diagnostikován polyp v děloze cca 1cm. Po dnešní kontrole mi paní doktorka řekla, že to možná bude myom a že by bylo lepší ho vyoperovat. Následně po zákroku by mi chtěla paní doktorka zavést nitroděložní tělísko. Já bych o tělísko zájem neměla, protože antikoncepci nechci, ale paní doktorka mi rezolutně řekla, že se polyp (či myom) objeví znovu. Chtěla jsem se zeptat jaká je pravděpodobnost recidivy a jestli je zavedení tělíska nutné ... Je mi 36 let, v r.2006 plicní embolie, bezdětná, děti neplánuji, potíže - akorát silnější menstruace. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Recidiva je sice možná,ale zavedení tělíska bych neviděl jako nutnost jen jako možný postup, nález v děloze by bylo vhodné ověřit hysteroskopií. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: