Popáleniny

Dobrý den. Minulý rok v červnu jsem si popálila kolena horkou vodou. Měla jsem popáleniny 2. stupně, ale proto, že o mé popáleniny bylo dobře postaráno, nyní už skoro nejsou vidět. Kůže na místě popálenin je jen o malinko tmavší než kůže původní. Minulý rok, mi doktor řekl, že nohy nemám rok opalovat. Celé léto jsem to dodržela a chci se vás zeptat, jestli letos nohy můžu už normálně opalovat, popřípadě nějaká doporučení, jak o místa pečovat. Jestli mám používat nějaký ochranný faktor nebo tak něco. Moc děkuji za odpověď. Nashledanou

Odpověď odborníka:

Při opalování takto poškozené kůže může dojít k tomu, že v místě popálenin dojde k větší pigmentaci, než na okolní kůži. Proto je vhodné tato místa neopalovat vůbec, nebo alespoň maximálně chránit ochranným faktorem SPF 50.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pro nemocná játra je tabu alkohol i smažený řízek
Články: Pro nemocná játra je tabu alkohol i smažený řízek
Chronický zánět jater, tedy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: