Poranění ucha

Pred dvema dny se dcera ( 2,5 roku ) pri mem zbrklem čištění ouška klasickym usnim tamponem, prudce otocila a tampon jsem ji tim padem zarazila dal do ouska. Byla po prudkem pláči zase ve sve kuzi, behala a nic ji nebolelo. Druhy den jsem si v ousku vsimla zaschle krve. Sly jsme na ORL a tam doktorka zjistila odreny zvukovod, henatom na bubinku a dirku v bubínku. Pri šeptani me slysi, nic ji neboli. Prosim, je nutne nasadit preventivne antibiotika? Jaka je pravděpodobnost, ze se ji dirka zaceli, zaroste tkani? A jak dlouhou dobu to muze trvat? Jak srust bubinku mohu podporit, nejakym vitaminem nebo nejakou jinou péči o ouško. Davam ji na ousko satecek kvuli vetru a prachu, nekoupeme se, vlasky jsem ji radsi nemyla. Dekuji za odpovědi, Zuzana

Odpověď odborníka:

Malé dírky na bubínku zarostou samy. To co děláte je dostačující, zvukovod i bubínek se zhojí sám. U dětí je hojení rychlejší. Antibiotika nejsou nutná. V jejím věku nedoporučuji ani vitamíny či stopové prvky. V případě, že by jste pozorovala nějaký výtok z ouška, doporučuji návštěvu ušního lékaře, jinak dle domluvené kontroly, cca za 14 dní nejpozději.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x