Porucha erekce

Dobrý den, trápí mě vážný problém s erekcí. Je mi 19 let a pravidelně sportuju, myslím, že mám i celkově zdravý životní styl. A tak si jsem téměř jistý že to souvisí s mojí psychikou, ale musím taky zdůraznit, že někdy mívám vyšší krevní tlak. Všechno se to začalo projevovat již asi před 3 lety, kdy jsem začal žít sexuální život, z důvodu, že jsem se styděl za velikost svého penisu. Mým problémem vždy bylo, že jsem se příliš porovnával s ostatními, chtěl sem být lepší než oni. Ovšem skutečnost, že tohle změnit nejde mi hodně srazila seběvědomí. Například jsem se více styděl chodit do mužských sprch apod. Ikdyž stále nejsem spokojený ani teď, tak vím, že můj stud byl zbytečný. Koneckonců 13 cm, je pro mě poměrně dostatečné. Ale počáteční neúspěchy mě hodně poznamenaly a zacyklily se. Měl jsem vždy strach, že to opět nevyjde a nevyšlo. Především se jedná o samotný pohlavní styk, který nevychází. Od té doby jsem se toho strachu nikdy nezbavil a mé tělo se tomu začalo jaksi bránit, což vedlo k tomu, že jsem se začal uspokojovat především sám. Tento začarovaný kruh se mi výrazně promítnul do mé psychické pohody. Mívám často před spaním silné pocity úzkosti a někdy deprese. Vše je znásobené tím, že nedokážu získat uspokujující vztah a jen sleduju, jak mi dívku, o kterou jsem se tolik snažil, přebírá někdo jiný a nejčastěji je to bohužel nějaký můj známý. Aby mě to vše neshodilo psychicky na úplné dno, částečně si to kompenzuji tím, že se snažím být hvězdou ve společnosti. Snažím se vycházet se všemi a mám spoustu přátel, které dokážu vždy skvěle rozesmát. Můžu tedy říct, že o mém problému kromě dívek se kterými sem "to zkusil" nikdo netuší, protože vypadám šťastně. Ale právě hraní tohoto dvojího života, mě stojí už hodně námahy. A ta kompenzace která fungovala poslední 3 roky, přestává stačit. A přitom si jsem jistý, že vyřešení mého problému je jediný krok k mému šťastnému životu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Jaroslave. Z Vašeho otevřeného líčení vyplývá, že je zcela na místě konsultovat psychologa a event. návazně i psychiatra (Vaší úzkost a depresi, i když je zřejmě správně vnímáte jako "druhotné", by mohly vhodné léky zmírnit). Tuto situaci bohužel na dálku nevyřešíme, osobní návštěva odborníka je potřebná. Seberte tedy odvahu a někam vyrazte, vhodné pracoviště (psychologa, event. sexuologa) by Vám měl poradit Váš praktický lékař.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: