Porucha erekce

Žádám Vás o nejpravděpodobnější určení příčiny mého problému. (Předem se omlouvám za podrobný popis, ale všechny věci, které jsem zmínil mi přišly důležité pro objasnění situace) Do této doby jsem byl alibista, ale nyní je možnost mít přitelkyni, na které mi dost záleží a nerad bych, aby mi to tento problém zkomplikoval. Dost mi to komplikuje jinak pohodový život. Je mi 22 let. Žiji aktivní život, hodně sportuji, mám atletickou postavu, nekouřím, piji alkohol s mírou, jim relativně zdravě. Můj problém bych asi nazval částečná impotence, ale je to jen laický úsudek. S dosažením erekce nemám z 99% problémy, ovšem horší je její udržení. Co se týče masturbace, tak zde jsem zpozorval zvláštní věci, pomalu až nedávající logiku ( pokud masturbace proběhne dopoledne cca do třech hod. po probuzení, ve většině případů je pevnost erekce až na výjimky nejslabší z celýho dne, byť ve většině připadech stačí, je zde největší riziko ochabnutí před vyvrcholením (jakoby došla síla a zgumovatí) - ale nutno podotknout, že se to nestává pravidlem, ale jen občas) Ovšem odpoledne a převážně večer je síla erekce daleko silnější - pomalu jak kámen od začátku až do konce. Další zvláštnost je v jaké poloze masturbuji - pokud sedím na zadku z 99,9 % neproběhne problém (i 5x za den = s uspěšným dokončení) ovšem pokud stojím nebo klečím, zde je erekce značně o proti předchozí poloze oslabenější, a má větši tendenci ochabovat, čehož se pak člověk lekne a dojde k uplnému ochabnutí. A poslední zvlášností při masturbaci ( a to se týká i polohy v sedě), musím pernamentně myslet na věci, které mě velmi vzrušují, když bych jen pár sekund přemýšlel nad prázdnem došlo by k okamžitému ochabnutí, na stejné fázi to pochopitelně platí i při stimulaci, pokud zde pauza neproběhne, jsem-li schopen ve většině připadech udržet za podmínek, ktere jsem již avizoval, udržet velice pevnou erekci i 45 min. Co se týče samotného pohlavního styku, poslední jsem měl před pěti lety (první-poslední), od té doby jsem se mu raději vyhybal, byl jsem s partnerkou půl roku a většinou se jednalo o ten samý scénář (při orálním styku bylo vše v pořádku, při stimulaci rukou taktéž, předehra byla také v pořádku, ale samotný styk probíhal v jedné poloze, pač po přerušení a mini-pauze mezi vystřídáním polohy hrozilo velké riziko ochabnutí, někdy se styk nedokončil kvůli předčasnému ochabnutí, nebo dokončil ale jen díky velkému soustředění a tkzv. "rychleho bušení", než by došlo k oslabení. Proto v mým případě nepřipadalo v uvahu pro oddálení ejakulace myslet na něco mimo-sexuálního. Je mi jasné, že tyto všechny věci člověku na psychice nepřidaj, čili i moje poslední zkouška o sex, která dopadla při předehře předčasnou ejakulací měla na to vliv. Ovšem něco se mi na tom nezdá, že by se mělo jednat jen o problém psychiky. Pro kvalitní sex je potřeba změna poloh, popř. během sexu zapojení orálního sexu - jenže mi to mini-pauzy neumožnují pač by se během par sekund proměnil v měkkčí stav, A mrzí mě, když mám fyzičku, atletickou postavu, cejtím se vnitřně dobře, nedokážu to prodat v sexu. Obvodní jsem poprosil, aby mě poslala na krevní testy, na škole jsem měl anatomii, a tak fakt, že jsem měl od puberty zvětšeny prsní žlázy (ale jinak vše v pořádku svalstvo, hlas, ochlupení nadmíra mužnosti) mě vedla k zamylšení, zda hladina hormonů je všude v normě - vyšetření ukazalo, že je vše v pořádku, poslední vyšetření se štítnou žlázou spojenou je kontrola TSH, FT4, ale pravděpodobně ani zde nebude problém. Shrnutě řečeno jsem erekci v kvalitním stavu např. i třičvrtě hodiny schopen udržet za předpokladu poloha v sedě, nepřerušitelné stimulace, soustředění se na sexuálně vzrušující věci, často během toho ve své fantazii vystřídám několik žen, aby se mi vždy vzrušení zvětšilo, či pozorování videí. Ovšem pro kvalitní pohl. styk nejsem momentálně připraven. Velice prosím a stojím o váš názor z praxe, popř. jak se to může lečit. Děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Ovšem podle toho, co píšete to vypadá na problém psychický. Sexuální zkušenost. Může to být způsobeno např. dosud nepoznaným vhodným sexuálním symbolem. Jednodušší forma je ta, že nad tím moc přemýšlíte. Možností je spousta. U Vás jako u zdravého muže přichází ještě v úvahu problém hormonální - je třeba komplexní vyšetření hormonů, neurologický nebo i anatomický (velký penis).

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: